Το bonding είναι η νέα τεχνική που μπορεί να μας προσφέρει σε μία επίσκεψη χωρίς ένεση το χαμόγελο των σταρ.
Ποιά είναι η μέθοδος:
Τα δόντια «χτίζονται» στην μπροστινή τους μόνο επιφάνεια με ειδική συνθετική ρητίνη μικροκούπ. Με αυτόν τον τρόπο διορθώνουμε στραβά δόντια, καλύπτουμε πολλαπλά σφραγίσματα, αλλάζουμε το σκούρο χρώμα, κλείνουμε αντιαισθητικά κενά, καλύπτουμε απονευρωμένα δόντια, αυξάνουμε το μέγεθος των μικρών δοντιών – νάνων και γενικά διορθώνουμε κάθε δυσμορφία των δοντιών.
Συνδυαστικά με το bonding σε μερικές περιπτώσεις μικρών δοντιών για να τα αυξήσουμε σε μήκος, κάνουμε ουλοπλαστική με laser αφαιρώντας ούλα, χωρίς αιμορραγία και πόνο.
Ποιά είναι τα στάδια της τεχνικής
Σε πρώτη φάση «αγριεύεται» η εξωτερική μόνο επιφάνεια με λέιζερ ή τροχό. Η διαδικασία κρατάει περίπου ένα λεπτό και γίνεται χωρίς αναισθησία. Σε δεύτερο στάδιο, αρχίζουμε να τοποθετούμε ρητίνη κατά στρώματα στο επιλεγμένο χρώμα. Για να έχουμε φυσικό αποτέλεσμα προσθέτουμε πολλές χρωστικές και διαφάνειες ώστε να μιμηθούμε τη φύση. Στο τελευταίο στάδιο, αφού τα δόντια είναι διαμορφωμένα γυαλίζουμε την επιφάνειά τους. Αυτό θεωρείται από τα πιο σημαντικά στάδια αφού ο στόχος είναι να μπλοκάρουμε τους πόρους της ρητίνης ώστε να μην αφήνουμε να διεισδύουν χρωστικές.
Ποιά είναι τα μειονεκτήματα του bonding
Είναι σαφές ότι σε καμία περίπτωση το bonding δεν κάνει κακό στην υγεία των δοντιών. Θεωρείται από τις πιο συντηρητικές αισθητικές μεθόδους. Δεν προκαλεί αλλεργία από την ρητίνη αφού είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται χρόνια. Στην οδοντιατρική με το bonding έχουμε επέμβει μόνο στην εξωτερική επιφάνεια μπορούμε αν χρειαστεί να κάνουμε οποιαδήποτε οδοντιατρική εργασία (σφράγισμα, απονεύρωση κ.τ.λ) στο μέλλον χωρίς να το καταστρέψουμε. Προσοχή χρειάζεται μόνο στις διατροφικές μας συνήθειες αφού είναι καλό να αποφεύγουμε πολύ σκληρές τροφές όπως το ν’ ανοίγουμε ξηρούς καρπούς με τα δόντια. Αν ωστόσο το επιχειρήσουμε, αυτό το οποίο μπορεί να συμβεί είναι να φύγει ένα μικρό κομματάκι από κάποιο σημείο το οποίο όμως διορθώνεται άμεσα χωρίς να χρειαστεί να επαναλάβουμε τη διαδικασία από την αρχή. Τέλος, ο ενδιαφερόμενος αφού ολοκληρώσει τη διαδικασία πρέπει να κάνει τακτικές επισκέψεις (2 φορές τουλάχιστον το χρόνο) για τον εξαμηνιαίο καθαρισμό των δοντιών στον οποίο και γυαλίζονται τα δόντια, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, ενώ ύστερα από πέντε χρόνια θα πρέπει ο ασθενής να κάνει ένα γενικό φρεσκάρισμα στις αποκαταστάσεις.
Χειρουργός Οδοντίατρος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου